Retningslinjer for informasjonskapsler

Retningslinjer for informasjonskapsler

Jobbsafari ønsker å tilby en tjeneste som gir deg en best mulig opplevelse. For å gjøre det bruker vi teknologier som kan samle inn informasjon om deg, og om hvordan du og andre bruker Jobbsafaris hjemmeside og apper.

Vi bruker f.eks. informasjonskapsler som gjør det mulig for deg å se videoer. Vi bruker også informasjonskapsler til å måle hvor mange som besøker Jobbsafari, og hvordan hjemmesiden eller appene våre blir brukt. Dermed kan vi utvikle innholdet og gjøre tjenestene våre intuitive å bruke.

Jobbsafari bruker egne informasjonskapsler og informasjonskapsler fra samarbeidspartnere, såkalte tredjeparts informasjonskapsler. Samarbeidspartnere kan bruke data i informasjonskapsler til målrettet markedsføring på egne og andres plattformer. Du kan se hvilke partnere som legger inn informasjonskapsler, og for hvilke formål under avsnittet Hva brukes de forskjellige informasjonskapslene til?

Du kan styre informasjonkapsler

Jobbsafari kan ikke legge inn annet enn nødvendige informasjonskapsler før du har gitt samtykke. Derfor ber vi om ditt samtykke til å legge inn informasjonskapsler når du besøker Jobbsafari første gang. Hvis du godtar alle eller utvalgte informasjonskapsler, lagres det informasjonskapsler på datamaskinen din, nettbrettet, mobilen eller annet elektronisk utstyr.

Du kan velge å godta informasjonskapsler, og du kan velge dem bort, og du kan alltid angre samtykket ditt og endre innstillingene her.

Du kan også endre innstillingene for informasjonskapsler ved å gå inn i innstillingene for nettleseren din og slette informasjonskapsler.
Slik endrer du innstillingene for informasjonskapsler i nettleseren

Vi har gruppert informasjonskapslene våre i disse kategoriene:

Du kan lese mer om de enkelte typene informasjonskapsler nedenfor.

En informasjonskapsel er en fil som lagres på datamaskinen din, nettbrettet, mobilen eller annet elektronisk utstyr når du besøker Jobbsafaris digitale tjenester.

En informasjonskapsel kan inneholde en tilfeldig generert ID, som gjør det mulig å kjenne igjen datamaskinen din og samle inn informasjon om hvilke sider og funksjoner du besøker.

Informasjonskapsler kan forskjellige ting. Noen informasjonskapsler sørger for at en hjemmeside eller app fungerer etter hensikten, mens andre lagrer informasjon om atferden din for å gi deg målrettede reklamer. Du kan se en beskrivelse av de ulike typene informasjonskapsler nedenfor.

Disse retningslinjene dekker også andre former for datainnsamling, f.eks. gjennom såkalte skript. Datainnsamling utføres kun for de formålene du har valgt i samtykket ditt.

Hva brukes de forskjellige informasjonskapslene til?

Nedenfor kan du lese mer om de ulike typene informasjonskapsler.

Nødvendige informasjonskapsler: Får hjemmeside og apper til å fungere

Nødvendige informasjonskapsler er tekniske informasjonskapsler som får hjemmesiden og appene til å fungere.

Tekniske informasjonskapsler gjør at du slipper å taste inn påloggingen din fordi hjemmesiden husker den fra forrige gang. Disse informasjonskapslene sørger også for at Jobbsafari vises på riktig måte, ved å aktivere grunnleggende funksjoner. Hjemmesiden og appene kan ikke fungere ordentlig uten disse informasjonskapslene, og du kan derfor ikke velge bort disse typene informasjonskapsler.

Innlogging via Google, Facebook og Apple legger inn nødvendige informasjonskapsler når du bruker denne funksjonaliteten. I tillegg legger samarbeidspartnere inn ikke-nødvendige informasjonskapsler.

Statistiske informasjonskapsler: Måler hvordan du bruker hjemmeside og apper

Statistiske informasjonskapsler brukes for eksempel til å måle hvor lenge du er på en gitt hjemmeside eller app, hvilke sider du besøker, og i hvilken rekkefølge.

Informasjonen hjelper oss med å forstå hvordan brukere samhandler med hjemmeside og apper ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt. De inngår i analyser som bidrar til å forbedre innholdet og brukeropplevelsen, samt til markedsanalyser.

Du kan både velge å godta og velge bort statistiske informasjonskapsler.

Statistiske informasjonskapsler legges inn fra Jobbsafari og følgende samarbeidspartnere:

Navn Formål Varighet Personvernerklæring
Google Analytics Innsamling av informasjon om brukerne og deres aktivitet på hjemmesiden og i apper til analyse- og rapporteringsformål. 2 år www.google.com/intl/da/policies/privacy/partners
TwentyThree (23video) Innsamling av informasjon om brukerne og deres aktivitet på hjemmesiden og i apper via innebygde videospillere for å gi statistikk over bruk og visning av videoer. 1 år https://www.twentythree.net/policies-download/TwentyThree,%20Privacy%20and%20Cookie%20Policy.pdf

Markedsføringsinformasjonskapsler: Brukes til reklamer

Markedsføringsinformasjonskapsler registrerer atferden din på hjemmesiden og i apper.

Markedsføringsinformasjonskapsler kan fungere på den måten at du – etter å ha søkt etter en jobbtittel på Jobbsafari – begynner å få bannerannonser med jobbannonser for lignende jobber.

Samarbeidspartnerne våre kan bruke informasjonskapsler til målrettet markedsføring på egne og andres plattformer.

Du kan både velge å godta og velge bort markedsføringsinformasjonskapsler.

Markedsføringsinformasjonskapsler legges inn av Jobbsafari og følgende samarbeidspartnere:

Navn Formål Varighet Personvernerklæring
Google Analytics Innsamling av informasjon om brukerne og deres aktivitet på hjemmesiden og i apper til analyse- og rapporteringsformål. 2 år www.google.com/intl/da/policies/privacy/partners
Google Doubleclick Brukes til nettbasert markedsføring ved å samle inn informasjon om brukere og deres aktivitet på hjemmeside og i apper. Informasjonen brukes til å målrette annonsering til brukeren på tvers av forskjellige kanaler og enheter. 1 år https://policies.google.com/technologies/ads?hl=en-US
Youtube Innsamling av informasjon om brukerne og deres aktivitet på hjemmesiden og i apper via innebygde videospillere. Informasjonen brukes til å målrette annonsering til brukeren på tvers av forskjellige kanaler og enheter. 2 år http://www.google.com/intl/da/policies/privacy/partners/

Hvilken informasjon blir samlet inn om meg?

I forbindelse med et besøk gir datamaskinen din, nettbrettet eller mobilen blant annet fra seg IP-adresse og lokasjonsdata. Jobbsafari får også hvite hvilken type datamaskin, telefon og operativsystem du bruker.

Hvor lenge lagres informasjonskapslene?

Det finnes i utgangspunktet to typer informasjonskapsler – midlertidige og permanente. De midlertidige informasjonskapslene er knyttet til det aktuelle besøket og slettes automatisk når du forlater Jobbsafaris hjemmeside og apper. De permanente informasjonskapslene blir derimot lagret på utstyret ditt. Permanente informasjonskapsler sletter seg selv etter en viss tidsperiode, men fornyes hver gang du besøker Jobbsafaris hjemmeside og apper.

Nedenfor kan du lese om hvordan du kan slette informasjonskapsler selv.

Kan jeg velge bort eller slette informasjonskapsler?

Hvis du ønsker å velge bort én eller flere kategorier av informasjonskapsler, kan du administrere samtykket ditt her.

Du kan ikke velge bort nødvendige informasjonskapsler, som er en forutsetning for grunnleggende funksjoner.

Du kan også endre innstillingene for informasjonskapsler ved å gå inn i innstillingene for nettleseren din og slette informasjonskapsler.
Slik endrer du innstillingene for informasjonskapsler i nettleseren

Hva betyr det at informasjonskapsler kan legges inn av samarbeidspartnere (tredjeparts informasjonskapsler)?

Jobbsafari benytter seg av komponenter som involverer andre virksomheter enn Jobbsafari. Når slike tredjeparts informasjonskapsler legges inn, blir det samlet inn informasjon om din bruk av de digitale tjenestene våre samt teknisk informasjon om enheten din med det formål å utarbeide statistikk og målrette reklame til deg.

For denne lagringen og innsamlingen av informasjon er Jobbsafari felles dataansvarlig med leverandøren av den aktuelle tredjeparts informasjonskapselen. Jobbsafari er derimot ikke ansvarlig for tredjeparters videre behandling av den innsamlede informasjonen. Du kan lese mer om behandlingen av personopplysninger i de respektive tredjepartenes egne personvernerklæringer, som du finner lenker til i avsnittet Hva brukes de forskjellige informasjonskapslene til? Hvis du ønsker å bruke rettighetene dine, herunder å få innsikt i den informasjonen som disse virksomhetene behandler om deg, bruker du kontaktinformasjonen som er oppgitt i de respektive personvernerklæringene.

Hva betyr det å logge inn via andre tjenester?

Det er mulig å knytte en Facebook-, Google- eller Apple-innlogging til Jobbsafaris innloggingssystem, men det er ikke et krav for å benytte Jobbsafaris innlogging. Det er du selv som bestemmer om du vil benytte denne funksjonaliteten.

I dette tilfellet vil Facebook, Google eller Apple motta tekniske data om nettleseren din og IP-adressen, og Facebook, Google eller Apple vil kunne henføre disse dataene til profilen din. Behandlingen som Facebook, Google eller Apple foretar, ligger utenfor Jobbsafaris kontroll og er utelukkende et forhold mellom deg og Facebook, Google eller Apple, som er ansvarlig for denne bruken.

Eier av nettsted og apper:

Jobbland AS
c/o Accountor AS
Tangen 76
4608 Kristiansand
Reg. no. 931 277 960

Opplysningene behandles av Jobbsafari A/S.

E-post: support@jobbsafari.no

Du kan se den tidligere versjonen av disse betingelsene her