Retningslinjer for informasjonskapsler (Gyldig til og med 7. desember 2020)

Generelt

Denne nettsiden leveres av Jobbsafari, og når du klikker inn på nettsiden, vil det automatisk bli samlet inn informasjon om bruken din av nettsiden vår og datamaskinen din. Dette har en rekke formål.

For det første tilpasser nettsiden seg dynamisk etter de valgene og sidene du benytter, og sikrer f.eks. at sider du har sett før, kan lastes raskt.

For det andre er Jobbsafaris nettside tilknyttet generelle måleverktøyer — nettrafikkmålinger — som skal gi innblikk i antall brukere på nettsiden samt hvilket innhold som interesserer brukerne.

Nedenfor kan du lese mer om informasjonen vi samler inn, hvordan vi behandler opplysningene og hva vi bruker dem til.

Eier av nettstedet:
Jobbsafari A/S
Carl Jacobsens Vej 29-31
2500 Valby
Danmark
Tlf. 2396 0005
CVR-nr. 21367087

Informasjonskapsler

Hva er informasjonskapsler?

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres i nettleseren din (f.eks. Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari, Opera e.l.) og som registrerer deg som en unik bruker. Informasjonskapsler gjør det lettere å bruke Internett fordi du ikke hele tiden trenger å begynne forfra. Nettsiden kan med andre ord bruke en informasjonskapsel til å huske informasjon om preferansene dine.

Hva bruker vi informasjonskapsler til?

Informasjonskapsler er med på å fortelle Jobbsafari om besøket ditt og atferden din på hjemmesiden vår og andre digitale plattformer.

For å fastslå hvem som besøker Jobbsafaris hjemmeside bruker vi informasjonskapsler til å føre demografiske og brukerrelaterte statistikker. Her samler vi blant annet inn informasjon om når og hvor lenge du besøker hjemmesiden, hvilke og hvor mange seksjoner, artikler og andre produkter du besøker, om datamaskinen din har besøkt oss før, hvilken nettleser og operativsystem du bruker, IP-numre og hvilke jobbannonser du ser. Informasjonskapsler brukes f.eks. også når du logger inn og oppretter en cv.

Disse informasjonskapslene kalles førsteparts informasjonskapsler og utplasseres av Jobbsafari.

Hvor lenge oppbevares informasjonskapsler?

Informasjonskapslene som sendes til deg, vil bli oppbevart på utstyret ditt i et varierende antall måneder, regnet fra siste gang du var inne på Jobbsafaris hjemmeside. Hver gang du besøker en hjemmeside på nytt, forlenges perioden. De gjeldende informasjonskapslene slettes automatisk etter at de utløper. Nedenfor kan du lese om hvordan du kan slette informasjonskapsler.

Hvordan unngår du informasjonskapsler?

Hvis du ikke ønsker å motta informasjonskapsler, kan du blokkere alle informasjonskapsler, slette eksisterende informasjonskapsler fra harddisken din eller få en advarsel før det lagres en informasjonskapsel. Du bør likevel være oppmerksom på at hvis du gjør dette, er det mange funksjoner og tjenester på nettsiden du ikke kan bruke.

Klikk her for å få en veiledning for hvordan du stiller inn dette i nettleseren og på smarttelefonen din.

Vi gjør deg oppmerksom på at det finnes en veiledning for de aller fleste nettlesere og smarttelefoner, men ikke alle er nevnt.

Du kan alltid bruke hjelpefunksjonen i nettleseren din for å få mer informasjon om innstillinger for informasjonskapsler. Dette gjør du vanligvis ved å trykke «F1» på PC-en din. Søk etter «informasjonskapsler».

Informasjonskapsler til statistikk (trafikkmålinger)

Jobbsafari lager nettrafikkmålinger, og vi benytter Google Analytics til dette.

Google Analytics er nettanalysetjeneste som samler inn data om hvordan brukerne beveger seg rundt på nettsiden ved hjelp av informasjonskapsler. Opplysningene består av generell statistikk og kan ikke føres tilbake til enkeltpersoner.

Opplysningene vi samler inn om bruken din (trafikkdata, herunder din IP-adresse) sendes til og lagres på Googles servere.

Her kan du kan lese mer om hvordan Google behandler opplysningene:

Google Analytics

Informasjonskapsler fra TNS Gallup

Nettsiden bruker informasjonskapsler fra TNS Gallup, som i samarbeid med comScore og på vegne av Mediebedriftenes Landsforening registrerer Internettbruk på markedsnivå og på tvers av forskjellige nettsider. TNS Gallup utfører målingen under nøye iakttagelse av gjeldende lovgivning på området og videregir ikke opplysninger om enkeltpersoners Internettatferd.

Innsamlet data omdannes til statistisk informasjon om hele Internettbrukergruppen, som gjør det mulig å f.eks. finne ut hvilke nettsider som er mest populære i de forskjellige demografiske gruppene (f.eks. blant kvinner og menn). Data presenteres kun til andre personer eller virksomheter i samlet form.

TNS Gallup-informasjonskapselen brukes ikke til registrering av personopplysninger, med mindre du selv uttrykkelig gir tillatelse til dette, som skjer i forbindelse med utfylling av spørreskjemaer hos TNS Gallup.

Data videregis til tredjeparter i anonymisert form for å målrette markedsføring og få mer kunnskap om brukere på de enkelte nettsidene og det danske markedet generelt. Opplysninger videregis også til tredjeparter hvis dette kreves av myndighetene. Generell statistikk og lignende som ikke kan tilbakeføres til deg vil være offentlig tilgjengelig.

Cookies for remarketing (reklame)

Jobbsafari bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre og styre annonsene som du blir vist på siden. Disse informasjonskapslene bidrar til å finne frem til de annonsene som — basert på din bruk av hjemmesiden — vurderes å være mest relevante for deg. Det blir også samlet inn data om hvilke nettlesere og enheter (f.eks. telefon, nettbrett og datamaskin) du bruker. For dette samarbeider vi med Google Analytics.

De opplysningene som vi samler inn om din bruk, sendes til og lagres i Google Analytics’ systemer. Opplysningene lagres som generell statistikk og kan ikke føres tilbake til enkeltpersoner.

Her kan du kan lese mer om hvordan Google Analytics behandler opplysningene dine og om hvordan du kan slå av informasjonskapsler fra Google Analytics.

Informasjonskapsler fra tredjepart

Jobbsafari har en rekke samarbeidspartnere som utplasserer informasjonskapsler – såkalte tredjeparts informasjonskapsler. Det kan f.eks. være i bannerreklamer fra virksomheter, annonsører, mediebyråer og andre tjenester. Det utplasseres også informasjonskapsler når du klikker på en video i en jobbannonse eller virksomhetsprofil.

Du kan dele innhold fra Jobbsafaris nettside på sosiale nettverk. Du må imidlertid forvente at det sosiale nettverket utplasserer informasjonskapsler. Hvilke og med hvilket formål er forskjellig fra nettverk til nettverk.

I informasjonskapsel-erklæringen kan du finne en fullstendig liste over de informasjonskapslene som utplasseres fra tredjeparter.

Lenker

Jobbsafaris retningslinjer for informasjonskapsler og personvern gjelder ikke for nettsider du besøker via en lenke fra Jobbsafaris nettside, f.eks. når du via en jobbannonse føres videre til virksomhetens nettside eller søknadsside. Vi anbefaler at du alltid sjekker retningslinjene for personvern og vilkår for den gjeldende siden.

Sporingsteknologier

Nettsider og e-poster fra Jobbsafari kan inneholde en liten transparent bildefil eller kodelinje (kjent som webbeacons/gifs, side-tags eller scripts) for å registrere hvordan du samhandler med dem. De benyttes til å hjelpe oss å bli bedre til å analysere og forbedre tjenestene våre basert på nettleseratferden din og interessene dine. For eksempel ved å vite hvilke nettsider du besøker, eller hvilke elementer på en side du har sett, når og hvor lenge, om du så og/eller klikket på en lenke på nettsiden, eller om du åpnet eller klikket på markedsførings-e-poster som ble sendt til deg.