Bedriftsprofil: Academic Work Norway AS

Bedriften har 214 følgere

Adresse

Academic Work Norway AS
Nydalen Allé 37 B
0484 Oslo
http://www.academicwork.no/


Kart

We reward ambition

Ambisjoner er en viktig del av kulturen i Academic Work. Vi kjenner oss igjen i mennesker med tydelige mål og som jobber fokusert for å nå dem. Vi vet at det er ambisjoner som har tatt oss dit vi er i dag, og vi vet hvor viktige våre felles ambisjoner er for fortsatt fremgang. Derfor er det viktig for oss å alltid oppmuntre kollegers ambisjoner.

Hvordan belønner vi våre medarbeideres ambisjoner?

Vi tror på å belønne. Derfor gjør vi det på flere måter i hele organisasjonen. Vi rekrutterer de fleste av våre sjefer internt, og det betyr at det finnes gode interne karrieremuligheter. Vi er en organisasjon som vokser, noe som gjør at vi ikke bare har flere eksisterende karriereveier, men vi etablerer også nye. Disse rollene tilbyr vi mer enn gjerne til kolleger som har siktet innstilt på toppen – og som over tid har vist at de har ambisjoner utover det vanlige.

Viser du at du har ambisjoner og vilje til å utvikle deg, tilbyr vi forskjellige lederutviklingsprogrammer med tanke på å forbedre medarbeidere og sjefer for fremtidige høyere posisjoner i organisasjonen. Vi har dessuten en rekke andre kompetanseutviklingstiltak som tar siktemål på å gjøre deg enda hvassere i rollen din i dag. Vi har også tro på belønning som synes. Og derfor fremhever vi medarbeidere som utmerker seg i et mandagsmøte, andre arrangementer eller på topplistene. Når en kollega har jobbet hos oss i syv år, takker vi ham eller henne for lang og tro ambisjon. De får en reise til Zambia for å på nært hold oppleve arbeidet vi støtter gjennom veldedighetsorganisasjonen Response Network.

linkedin twitter youtube instagram facebook

KULTUR SOM INSPIRERER

Hos oss er vi er mange som bidrar til en kultur som både gir energi og stimulerer til latter. En kultur som inspirerer oss til utvikling, til å nå målene våre og alltid gjøre vårt beste. Men også en kultur som fanger opp og hjelper oss når det trengs som mest. Vi stiller alle opp og bryr oss om hverandre. Hos oss sitter ikke kulturen i veggene, den skapes hele tiden.

”Share Energy”, ”Beat Yesterday” og ”Show Heart” er de viktigste verdiene i kulturen vår. Det er enkelt å snakke med store og fine ord, men klarer du ikke selv å leve opp til dem, ja da kommer du ikke så langt. Derfor er vi flinke til å gi ekstra oppmerksomhet til kolleger som har gjort noe utenom det vanlige, noe fint som bidrar til at kulturen blir enda sterkere også i fremtiden. Det kan for eksempel være at vi deler ut våre egne verdikort.

Share Energy

Alt handler om energi. Jo mer energi du har desto mer vokser du som individ. Derfor vil vi som bedrift være en kilde til positiv energi. Vi vil være et sted der vi har mye å gi og hjelper hverandre å finne flere måter å skape energi på – sammen.

Beat Yesterday

Når vi alle – alltid – jobber mot å bli bedre enn vi var i går, blir vi sterkere og smartere som bedrift. Vi lærer at alt er mulig, vi har det bra med oss selv og vi styrkes av alle nye erfaringer. Det skaper en bedrift med nysgjerrige kolleger, uredde, som vil utvikle seg og som alltid har en vilje til å bli enda bedre.

Show Heart

Å bry seg er for oss å se hverandre, støtte og hjelpe hverandre. Vi gir aldri opp! Og – vi vet at våre fantastiske fremganger har vært med på å utvikle det sterke fellesskapet vi har. Derfor jobber vi for at nettopp dette fellesskapet skal bli enda sterkere for hver dag som går.

linkedin twitter youtube instagram facebook

Å HA DE BESTE MEDARBEIDERNE ER VÅR HØYESTE PRIORITET

Forretningsidéen vår er ikke unik i seg selv. Det som er unikt med oss er kulturen vår og våre fantastiske medarbeidere. De som med store ambisjoner og høy grad av servicefølelse imøtekommer kundene våre, kandidater og konsulenter. De som jobber bak kulissene for å skape de beste forutsetningene for at vi skal utvikle oss og vokse – både som individer og selskap. Derfor bruker vi ekstra mye tid og ressurser på å finne nye kolleger og få frem fremtidige stjerner. Kanskje er du en av dem?

INTERNASJONALE MULIGHETER

Siden vi finnes i fem land, er det muligheter for å jobbe på ett av våre kontorer utenfor Norge. Å jobbe i utlandet innebærer mange nye muligheter. Du får sjansen til å forbedre eller kanskje til og med lære et nytt språk. Du kommer i kontakt med nye mennesker, og lærer deg deres kultur og hvordan det er å jobbe i et land du ikke er vant til. Og alt dette kan du oppleve mens du fortsatt jobber i samme bedrift, med en bedriftskultur du kjenner. Ønsker du å søke deg til noen av våre andre markeder, ta en titt på de respektive landenes hjemmesider ved å klikke på academicwork.com

UTVIKLING OG LEDELSE

Vi er overbevist om at ambisjoner i kombinasjon med rette forutsetninger tar medarbeiderne våre til uante høyder. Kunnskap er en konkurransefordel i vår bransje, og derfor satser vi sterkt på opplæring, utvikling og godt lederskap. Vi setter kompetanseutvikling høyt og ser det som en nøkkel til våre medarbeideres utvikling. Som selger og rekrutterer går du gjennom et opplæringsprogram som er skreddersydd til å følge utviklingen og behovene dine.

Vi har også stort fokus på ledertrening, og vil skape et lederskap i verdensklasse på alle nivåer. Våre ledere er avgjørende for hvordan det går for oss – et godt lederskap motiverer og skaper engasjement, noe vi vet gir resultater. Vi rekrutterer i de fleste tilfeller våre sjefer internt, til dels for å tilby muligheter til utvikling, men også for å på den måten styrke kulturen vår. Academic Works løpende suksess er avhengig av at vi hele tiden utvikler og utfordrer oss selv som enkeltpersoner og som organisasjon.

linkedin twitter youtube instagram facebook

EN PROSENT GJØR EN FORSKJELL

Hvert år gir vi i Academic Work en prosent av fortjenesten vår til forskjellige utdannelsesprosjekter for befolkningen i byene rundt Livingstone sør i Zambia. Mange av våre kolleger har dessuten valgt å donere en prosent av månedslønnen sin til et sponsorprogram som gir over tusen foreldreløse jenter en mulighet til å kunne gå på skole. Vi kaller det ”The one percent movement” for det er akkurat det det er, – en prosent som gjør en forskjell den riktige retningen.

HVORFOR AKKURAT ZAMBIA?

Zambia er ett av verdens fattigste land. Mange familier lever her i dyp fattigdom og nesten to millioner barn er foreldreløse. Det er svært få som får en utdannelse. Og akkurat mangelen på utdannelse er en av grunnene til at vi siden 2004 har engasjert oss i Zambia.

En av våre medarbeidere var i kontakt med en av gründerne til den veldedighetsorganisasjonen Response Network, og etter det fikk vi innblikk i situasjonen i Livingstone. Vi så at arbeidet deres gjorde en forskjell for mange mennesker i regionen og vi ble inspirert av deres filosofi om hjelp til selvhjelp. Slått av den vanskelige situasjonen og mangelen på utdannelse, ville vi være med og bidra. Ikke lenge etter startet vi ”The one percent movement,” og vi har holdt på siden.

linkedin twitter youtube instagram facebook

FORUTSETNINGER FOR Å TRIVES

Det er ingen tilfeldighet at våre kontorer ser ut som de gjør. At våre medarbeidere trives og føler seg vel er det viktigste som finnes for oss og vi vil at alle skal like å tilbringe tid her. Kontorene våre skal føles inspirerende og samtidig gi våre medarbeidere de beste forutsetningene som mulig for å gjøre en bra jobb. Derfor er vår kontorfølelse, vårt design og utseende bare noen av flere byggesteiner i det å skape en arbeidsplass i verdensklasse.

SJENERØS PLASS SOM INSPIRERER TIL MØTER

På våre kontorer finner du sjenerøse lounger med åpne kontorlandskap, for uformelle møter og spontane pauser. Våre kjøkken har åpne løsninger og en rekke sittegrupper for både arbeidsrelaterte og sosiale sammenheng. Det er møblert for å fungere like bra til felles kontor- og arbeidsmøter som for lunsj og ”after work”. Med andre ord er det et miljø som passer alle typer møter. For det er når vi møtes vi gir hverandre energi, deler kompetanse og sammen utvikler oss og virksomheten vår.

linkedin twitter youtube instagram facebook

Kort om oss

Vi i Academic Work arbeider med bemanning og rekruttering av Young Professionals – studenter og nyutdannede i begynnelsen av sin karriere. Young Professionals er vår nisje, vårt ekspertområde og en målgruppe vi tror sterkt på.

Tre studenter og en idé

Historien om Academic Work startet som en idé hos tre studenter i Sverige. De så at studenter som søkte ekstrajobb, og bedrifter som var på jakt etter deltidsansatte, ville ha stor nytte av å jobbe sammen. Trioen startet en bedrift drevet under lite glamorøse forhold fra en studenthybel på den Kongelige Tekniske Høgskolen i Stockholm. Men snart førte kraften i den enkle forretningsideen dem bort fra hybelen og mot stadig ekspansjon.

linkedin twitter youtube instagram facebook

På denne siden får du en oversikt over stillingsannonser fra Academic Work Norway AS. Du kan se hvilke kanaler og regioner annonsene var plassert i, og hvordan antall innrykkede stillingsannonser har endret seg fra kvartal til kvartal.

Klikk på grafen for å se hvilken stilling det dreier seg om.