12 kjappe tips til deg som søker jobb


12 kjappe tips til deg som søker jobb

Å søke jobb er en prosess som tar tid og det er lett å miste motivasjonen underveis, spesielt dersom du får avslag på avslag.

Martine Rokne
Samlino.no


Enten du skal søke på en ny jobb eller din aller første jobb, trenger du gjerne noen kjappe jobbsøkertips som kan være bidra til å sikre deg jobben.

Jobbsøking

1. Finner du ingen stillingsutlysninger som passer til deg? Fortvil ikke, det er flere bedrifter som godtar åpne søknader. Send inn cv og en kort forklaring på hvorfor nettopp du bør få jobb hos dem. Ikke bare viser det at du er motivert til å jobbe i nettopp bedriften du søker hos - du virker også en engasjert, fremoverlent og initiativrik person.

2. Ikke tap motet dersom stillingsutlysningen “krever” ti forskjellige kvalifikasjoner du ikke innehar. Du trenger nemlig ikke å kunne alt bedriften spør etter, så lenge du er spesialisert på et utvalg og villig til å lære det du enda ikke kan like godt.

3. Bruk LinkedIn for alt det er verdt! Alltid ha profilen din oppdatert, knytt deg til flinke personer i bransjen du tilhører og bruk deres jobbsøker-funksjon aktivt. Det er mange stillinger som blir lagt ut eksklusivt på LinkedIn som du kan søke på ved å levere inn din profil, som altså fungerer som en digital cv.

4. Er du en av dem som alltid utsetter jobbsøkingen fordi du tenker at du har god tid? En prosess fra å søke på en jobb til å få den kan ta opptil 3 måneder, så det lønner seg å starte så fort du får mulighet. Dersom du er student bør du starte i begynnelsen av siste semester og dersom du skal bytte jobb bør du starte en god stund før. Vanlig oppsigelsestid er gjerne mellom 1 og 3 måneder.

5. Har du scrollet gjennom Finn.no og NAV uten å finne en relevant jobb? Vær litt utradisjonell I søkingen! Finn jobber hos bemanningsbyråer, hos skoleportaler eller andre nettsider som spesialiserer seg på jobbsøking.

6. Skriv en individuell søknad til hver jobb du søker på - arbeidsgiverne gjennomskuer nemlig en generell søknad relativt fort. Den bør være kort og inneholde grunnen til at du ønsker jobben, samt hva du har å tilby akkurat dem.

Under intervjuet

7. Førsteinntrykket er alt! Husk derfor å kle deg etter jobben og møt til intervjuet med et fast håndtrykk og et smil om munnen. For å være på den sikre siden, anbefales det å møte opp 10 minutter før.

8. Under et intervju kan dårlig kroppsspråk bli avslørt kjapt og være en grunn til at de ikke ansetter deg. Ha derfor en god og rak holdning, smil og ikke vær redd for øyekontakt.

9. Forbered noen gode spørsmål! Like viktig som hva du svarer på spørsmålene de stiller deg, er kvaliteten på spørsmålene du stiller tilbake. Det er dog viktig å ikke stille spørsmål bare for å gjøre det - unngå for eksempel spørsmålet dersom svaret er lett å finne på hjemmesiden deres.

10. Vis at du er interessert - nikk ivrig med når intervjueren forteller om selskapet og kom gjerne med oppfølgingsspørsmål eller bemerkninger som viser at du har lest deg opp på selskapet på forhånd.

11. En gylden regel under førstegangsintervjuer er å unngå å snakke om lønn. Dette vil virke som om du kun er motivert av hvor mye penger du eventuelt skal tjene. Et unntak er dersom intervjueren sier noe om temaet selv eller spør deg om dine lønnsforventninger.

12. En ansettelsesprosess går begge veier så ikke vær redd for å stille krav til bedriften. Hva er dine forventninger til arbeidsgiveren? Hvordan kan de best tilrettelegge for deg? Dette bør avklares når du eventuelt får jobben, ikke i det første intervjuet.

Lykke til med jobbsøkerprosessen!

Publisert 2018-01-01


De nyeste artiklene

Dersom din CV ikke er interessant, er det 50/50 sjanse for at din søknad blir lest
Dersom din CV ikke er interessant, er det 50/50 sjanse for at din søknad blir lest
Det er ikke sikkert at du kan skrive deg til jobben dersom du ikke har kompetansen i orden. Faktisk er det kun 49 prosents sjanse for at søknaden din blir lest hvis du ikke har tilstrekkelig kompetanse.
Skrevet 1. august på Forside, Informasjonsteknologi, Ingeniør og teknikk, Ledelse og personale, Handel og service, Industri og håndverk, Salg og kommunikasjon, Undervisning, Kontor og økonomi, Sosial og helse, Øvrige stillinger
Slik fremstår du som motivert, godt forberedt og nærværende til jobbintervjuet
Slik fremstår du som motivert, godt forberedt og nærværende til jobbintervjuet
En undersøkelse viser at de tre sterkeste inntrykk du kan gi etter et jobbintervju er at du er motivert, godt forberedt og nærværende. Se her hvordan du gjør nettopp det.
Skrevet 1. juli på Forside, Informasjonsteknologi, Ingeniør og teknikk, Ledelse og personale, Handel og service, Industri og håndverk, Salg og kommunikasjon, Undervisning, Kontor og økonomi, Sosial og helse, Øvrige stillinger
Slik skriver du profilteksten til en CV som gir deg adgang til jobbintervju
Slik skriver du profilteksten til en CV som gir deg adgang til jobbintervju
Ifølge Rekrutteringsanalysen 2017 leser 80 prosent av arbeidsgiverne CV`en først og 83 prosent leser profilteksten i CV`en. Så hva skal du skrive for å bli lest og for å komme gjennom nåløyet? Les videre og få råd og tips til fagprofilteksten.
Skrevet 1. juni på Forside, Informasjonsteknologi, Ingeniør og teknikk, Ledelse og personale, Handel og service, Industri og håndverk, Salg og kommunikasjon, Undervisning, Kontor og økonomi, Sosial og helse, Øvrige stillinger
Nyutdannet og på utikk etter en jobb?
Nyutdannet og på utikk etter en jobb? Se her først
Å være nyutdannet uten noe særlig arbeidserfaring kan være vanskelig i en jobbsøkerprosess. Ikke bare verdsettes praktisk erfaring over studier, det er også viktig å ha noe å referere til under intervjurundene.
Skrevet 1. februar på Forside
drømmejobben
Slik kaprer du drømmejobben
Å søke jobb er en tidkrevende og anstrengende prosess. Det gjelder å finne ut hvordan man skal skille seg fra andre søkere, hvordan man skal presentere seg på best mulig måte og hva man har å bidra med.
Skrevet 26. oktober 2017 på Forside
Annonse:
Cookies på Jobbsafari

Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og til å gjøre hjemmesiden mer brukervennlig. Det utplasseres informasjonskapsler fra Jobbsafari og fra samarbeidspartnerne våre. Klikker du videre på siden, aksepterer du at det utplasseres informasjonskapsler til disse formålene. Les mer her om vår bruk av informasjonskapsler, herunder hvordan du velger bort bruken av informasjonskapsler.