Søk jobb i Danmark eller Sverige


Av Jobbsafari

Hvorfor ikke søke jobb i Danmark eller i Sverige? Tilbudet blir umiddelbart mye større om du kan tenke deg å krysse nasjonsgrensen. Du får en erfaring for livet og en referanse til din cv som viser at du virkelig våger prøve noe nytt.

Mye likt – en del forskjeller

Vi i Skandinavia har mye til felles, som for eksempel språket. Snakker dansker, svensker, og nordmenn langsomt og tydelig kan vi for det meste forstå hverandre uten større problem.

Har du bestemt deg for å jobbe i et annet nordisk land, kan det lønne seg å gå et språkkurs. Språket er nøkkelen til mange låste dører.

Likesom med språket finnes det mange likheter mellom dansk, svensk og norsk kultur. Det samme gjelder for samfunnet. Kanskje kan man sammenlikne det med en spennende oppdagelsesferd, å undersøke hvilke forskjeller som finnes mellon landene og hva de innebærer.

Tillgangen på jobb

Tillgangen på jobb skifter såvel mellom landene som innom ulike bransjer. For visse yrker kan strømmen ene året gå i en retning, for å gå i motsatt det neste.

Gjennom å besøke Jobbsafaris danske, www.jobindex.dk, og svenske, www.jobbsafari.se motstykke skaper du deg en egen oppfatning om de ledige jobbene i nabolandene.

Strukturen er den samme som på norske Jobbsafari, så du kan lett surfe rundt og orientere deg om jobbtilbud.

Før du tar neste steg…

Finner du så en eller flere jobber som du vil søke, kan det være bra å vite litt om hva som kreves for å begynne å jobbe i det andre landet.

Det har i lang tid eksistert nettsider som gir informasjon til såkalte grensependlere. Du finner en lenkeliste her nedenfor.

Kjenner du for personlig hjelp og vil treffe noen som forteller hva man bør tenke på når man skal jobbe i Sverige er det også mulig.

Hos Grensetjenesten i Magnor, nær svenskegrensen, kan du som er interessert i å jobbe i Sverige få gode råd.

Anvendbare lenker

Her har vi listet opp noen lenker, som du har stor nytte av dersom du tenker å begynne å jobbe i Danmark eller Sverige.

Lykke til med jobbsøkningen!

GENERELL INFO

Informasjonstjenesten Hallo Norden
Norden – Jobbe i Danmark
Norden – Jobbe i Sverige

BESØKSSENTER

Grensetjänsten

SKATTESPØRSMÅL

Nordisk etax – portal med nordiske skattespørsmål for privatpersoner