Slik skriver du profilteksten til en cv som gir deg adgang til jobbintervju


Slik skriver du profilteksten til en cv som gir deg adgang til jobbintervju

Ifølge Rekrutteringsanalysen 2017 leser 80 prosent av arbeidsgiverne cv'en først og 83 prosent leser profilteksten i cv'en. Så hva skal du skrive for å bli lest og for å komme gjennom nåløyet? Les videre og få råd og tips til fagprofilteksten.

Helene Bonne
Senior tekstforfatter, Jobindex

8 av 10 arbeidsgivere leser cv'en før de overhodet kikker på søknaden din. Hele 83 prosent leser det aller første i cv'en din, nemlig resymeet eller fagprofilteksten. Det er derfor verdifull investering å bruke tid til å skrive en god profiltekst. Men hva skal du skrive?

Fremhev din motivasjon og erfaring i profilteksten

Vi har intervjuet rekrutteringskonsulent i Jobindex, Sofie Vedtofte. Hun har lest gjennom tusenvis av cv'er, så hun er vant til å ta en meget hurtig vurdering av en cv. Nedenfor blir beskrevet de elementene som Sofie ser etter når hun gjennomgår en cv.

«Du skal være meget mer direkte enn du tror. Du skal ikke innlede med «jeg heter Mette og er 42 år». Nei, du skal fortelle meg direkte hvilken erfaring du har fra dine tidligere jobber og som du kan bruke i denne stillingen. Og bruk maksimalt fem linjer på det,» sier Sofie.

«Jeg ser etter motivasjonen for å søke den aktuelle stillingen og hvilken erfaring du kan bidra med til akkurat denne jobben. I søknaden kan jeg se hele historien, men i profilteksten vil jeg gjøres nysgjerrig på hvorfor du mener at akkurat du passer til denne jobben,» fortsetter Sofie.

Det viktigste først

Som kandidat kan du tenke på din profiltekst i cv'en – og cv'en og søknaden generelt – som da du leste om hvordan du bygger en nyhetsartikkel i grunnskolen.

«Jeg vil gjerne ha det hele godt beskrevet i søknaden din, men i cv'en vil jeg gjerne ha beskrevet i et par linjer hvorfor jeg skal velge akkurat deg. Jeg vil gjerne se at du, ut fra dine tidligere erfaringer, kan plukke frem eksempler som kan sidestilles med denne jobben», sier Sofie.

Ett eksempel på de 3-5 linjene som vil gjøre Sofie meget oppmerksom, kan være:

«Jeg er verdens beste kundeservicemedarbeider. Mine 8 års kundeserviceerfaring har lært meg alt om både de søte og de sure kundene, og jeg hadde i 2017 den høyeste score i vår interne kundetilfredshetsundersøkelse. At jeg dessuten elsker å drive service og å tale i telefonen gjør meg til det naturlige valg som Deres nye kollega.»

Utdyp i resten av cv'en og deretter i søknaden

Sofie vil gjerne lese videre om kandidatens erfaring i resten av søknadspakken – men hun gjentar sitt ønske om at teksten skal være målrettet mot den aktuelle stillingen.

«Jeg er mest tent på den jobbsøker som har fått med en skikkelig introduksjon. Vedlegg ikke en generisk cv for ordens skyld. Ta stilling til hva du vil ha med i cv'en denne gangen, og la meg forstå at du i introduksjonen har forholdt deg til det som gjør at jeg går videre med din søknad,» avslutter hun.

Publisert 2018-06-01


Slik skriver du bedre jobbsøknader
Slik skriver du bedre jobbsøknader
For deg som ønsker den grunnleggende kunnskapn
Skrevet 1. oktober 2018 på Forside, Informasjonsteknologi, Ingeniør og teknikk, Ledelse og personale, Handel og service, Industri og håndverk, Salg og kommunikasjon, Undervisning, Kontor og økonomi, Sosial og helse, Øvrige stillinger
Ny geo-funksjon forbedrer jobbsøket ditt
Ny geo-funksjon forbedrer jobbsøket ditt
Du kanskje har tanker om hvor du ønsker å jobbe - det gjør de aller fleste når de søker ny jobb. Derfor har vi gjort det enklere for deg å søke jobb innenfor en bestemt radius – vanligvis fra bostedet ditt – med vår nye funksjon, radiussøk.
Skrevet 1. september 2018 på Forside
5 tips til lønnsforhandlingen
5 tips til lønnsforhandlingen
Still deg på den andre siden av forhandlingsbordet og få 5 tips til lønnsforhandlinger fra en leder som har forhandlet lønn mer enn 250 ganger.
Skrevet 1. september 2018 på Informasjonsteknologi, Ingeniør og teknikk, Ledelse og personale, Handel og service, Industri og håndverk, Salg og kommunikasjon, Undervisning, Kontor og økonomi, Sosial og helse, Øvrige stillinger
Dersom din CV ikke er interessant, er det 50/50 sjanse for at din søknad blir lest
Dersom din CV ikke er interessant, er det 50/50 sjanse for at din søknad blir lest
Det er ikke sikkert at du kan skrive deg til jobben dersom du ikke har kompetansen i orden. Faktisk er det kun 49 prosents sjanse for at søknaden din blir lest hvis du ikke har tilstrekkelig kompetanse.
Skrevet 1. august 2018 på Informasjonsteknologi, Ingeniør og teknikk, Ledelse og personale, Handel og service, Industri og håndverk, Salg og kommunikasjon, Undervisning, Kontor og økonomi, Sosial og helse, Øvrige stillinger
Slik fremstår du som motivert, godt forberedt og nærværende til jobbintervjuet
Slik fremstår du som motivert, godt forberedt og nærværende til jobbintervjuet
En undersøkelse viser at de tre sterkeste inntrykk du kan gi etter et jobbintervju er at du er motivert, godt forberedt og nærværende. Se her hvordan du gjør nettopp det.
Skrevet 1. juli 2018 på Forside, Informasjonsteknologi, Ingeniør og teknikk, Ledelse og personale, Handel og service, Industri og håndverk, Salg og kommunikasjon, Undervisning, Kontor og økonomi, Sosial og helse, Øvrige stillinger
Annonse:
Cookies på Jobbsafari

Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og til å gjøre hjemmesiden mer brukervennlig. Det utplasseres informasjonskapsler fra Jobbsafari og fra samarbeidspartnerne våre. Klikker du videre på siden, aksepterer du at det utplasseres informasjonskapsler til disse formålene. Les mer her om vår bruk av informasjonskapsler, herunder hvordan du velger bort bruken av informasjonskapsler. Du kan alltid trekke tilbake samtykke ved å slette informasjonskapsler.