Slik blir du en vellykket en­tre­prenør

Hva gjør vellykkede bedriftseiere som vi andre dødelige kan lære oss? Det amerikanske nettstedet entrepreneur.com har kartlagt vanene til de rike menneskene.

Se på Oprah, Rupert Murdoch og Bill Ford. De har alle sagt at meditasjon er en veldig viktig komponent for deres fremganger. Å ta hånd om sin kropp og sjel med hvile, trene, spise nyttig mat og sove bra, er alle komponenter som er nødvendige for å lykkes.

  1. De står opp tidlig. På den måten er de allerede før alle andre fra start. De finner tid for å trene og får mer tid for seg selv. Morgenfugler har en tendens til å være lykkeligere enn andre mennesker.
  2. De bygger nettverk. Forskning viser at det å bygge nettverk kan lede til at mennesker presterer bedre og har lettere å finne nye jobber. Å bygge nettverk bidrar også til at mennesker er mer innovative.
  3. De sier nei. “The difference between successful people and really successful people is that really successful people say no to almost everything” – Warren Buffet. Om man sier ja til alt, kan det ha en negativ påvirkning på de saker som bør være mest prioritet.
  4. De leser bøker. 67 % av vellykkede mennesker ser maks en time på TV om dagen. 88 % av samme kategori av mennesker, leser selvutviklende bøker minst en halv time om dagen.
  5. De planlegger. De skriver å-gjøre-lister dagen før for å kunne prioritere hva som er viktig.
  6. De setter opp mål. Vellykkede mennisker setter regelmessig opp mål, visjoner og planer.
  7. Forvalter sine penger. Vellykkede mennesker investerer sine penger klok. De holder hele tiden utkikk etter nye muligheter og setter av penger for nødsituasjoner.

Til slutt: Vellykkede bedriftseiere bestemmer seg for at de skal lykkes.

www.entrepreneur.com