Mot drømmejobben


Mot drömjobbet

Et innovativt, kreativt arbeidsmiljø og en utfordrende jobb, står høyest på ønskelisten når unge akademikere får velge arbeidsgivere.

Hedengren Media

Erik Larsson
Hedengren Media


Selskapet Universum gjennomfører kontinuerlig undersøkelser blant tusenvis unge økonomer, sivilingeniører og advokater. I den seneste svenske undersøkelsen, paraderer Google som en overlegen nummer en for sivilingeniører og økonomer.

Det er spesielt arbeidskulturen – som for eksempel kontor med spillerom, gratis mat og muligheten til sideprosjekt – som gjør at så mange oppfatter selskapet som spesielt kreativt og personalorientert. Andre populære selskap er Ikea, H&M og Spotify, mens unge advokater helst vil jobbe på stastministerens kontor eller UD.

I tillegg til å rangere forskjellige arbeidsgivere, fokuserer undersøkelsen også på å identifisere hvilke karrieremål som unge akademikere i første hånd setter opp. Det viser seg da at en bra sjef (en kompetent og støttende leder) og et kreativt arbeid er veldig viktig. Det samme gjelder muligheten til å få en balanse mellom privat- og yrkesliv og få jobbe i en bedrift som man oppfattar som verdifull i et større perspektiv.

Derimot havner en trygg og sikker sysselsettning relativt langt ned på listen. Det gjelder fremfor alt for sivilingeniører som er spesielt interessert i å ha en utfordrende og intellektuell stimulerende jobb.

Universum har også gjennomført en undersøkelse – Verdens mest attraktive arbeidsgivere – der omtrent 240 000 økonomi- og teknikk/IT-studenter fra toppuniversiteter i verdens 12 største økonomier har fått velge sin drømmearbeidsgiver.

Også den listen toppes av Google med IT-gigantene Microsoft og Apple hakk i hæl. I den undersøkelsen deltok ingen svenske studenter, men tross det, klarte både Ikea og Volvo havne nok så bra i rangeringen.

Her er topplisten over verdens mest attraktive arbeidsgivere blant verdens teknikk- og IT-studenter:

1. Google
2. Microsoft
3. Apple
4. BMW Group
5. GE
6. IBM
7. Intel
8. Sony
9. Siemens
10. Shell
….
28. Ikea
…..
46. Volvo Car Corporation

Kilde: Universum Global

Publisert 2016-08-01


De nyeste artiklene

Nyutdannet og på utikk etter en jobb?
Nyutdannet og på utikk etter en jobb? Se her først
Å være nyutdannet uten noe særlig arbeidserfaring kan være vanskelig i en jobbsøkerprosess. Ikke bare verdsettes praktisk erfaring over studier, det er også viktig å ha noe å referere til under intervjurundene.
Skrevet 1. februar på Forside
12 kjappe tips
12 kjappe tips til deg som søker jobb
Å søke jobb er en prosess som tar tid og det er lett å miste motivasjonen underveis, spesielt dersom du får avslag på avslag.
Skrevet 1. januar på Forside
drømmejobben
Slik kaprer du drømmejobben
Å søke jobb er en tidkrevende og anstrengende prosess. Det gjelder å finne ut hvordan man skal skille seg fra andre søkere, hvordan man skal presentere seg på best mulig måte og hva man har å bidra med.
Skrevet 26. oktober 2017 på Forside
5 grunner til å søke jobber i utlandet
Vurderer du å se etter jobber utenfor Norges grenser, men sliter med den velkjente usikkerheten? Her har du fem grunner til hvorfor du bør gi slipp på nølingen og gripe muligheten når den byr seg.
Skrevet 1. mars 2017 på Forside
Regn med nye karriereveier i fremtiden
Bedrifter må forbedre overvåking av eksterne faktorer og fremtidige trender for å kunne rekruttere medarbeidere som er rustet for morgendagens utfordringer.
Skrevet 1. februar 2017 på Forside
Annonse:
Cookies på Jobbsafari

Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og til å gjøre hjemmesiden mer brukervennlig. Det utplasseres informasjonskapsler fra Jobbsafari og fra samarbeidspartnerne våre. Klikker du videre på siden, aksepterer du at det utplasseres informasjonskapsler til disse formålene. Les mer her om vår bruk av informasjonskapsler, herunder hvordan du velger bort bruken av informasjonskapsler.