Mot drømmejobben


Mot drömjobbet

Et innovativt, kreativt arbeidsmiljø og en utfordrende jobb, står høyest på ønskelisten når unge akademikere får velge arbeidsgivere.

Hedengren Media

Erik Larsson
Hedengren Media


Selskapet Universum gjennomfører kontinuerlig undersøkelser blant tusenvis unge økonomer, sivilingeniører og advokater. I den seneste svenske undersøkelsen, paraderer Google som en overlegen nummer en for sivilingeniører og økonomer.

Det er spesielt arbeidskulturen – som for eksempel kontor med spillerom, gratis mat og muligheten til sideprosjekt – som gjør at så mange oppfatter selskapet som spesielt kreativt og personalorientert. Andre populære selskap er Ikea, H&M og Spotify, mens unge advokater helst vil jobbe på stastministerens kontor eller UD.

I tillegg til å rangere forskjellige arbeidsgivere, fokuserer undersøkelsen også på å identifisere hvilke karrieremål som unge akademikere i første hånd setter opp. Det viser seg da at en bra sjef (en kompetent og støttende leder) og et kreativt arbeid er veldig viktig. Det samme gjelder muligheten til å få en balanse mellom privat- og yrkesliv og få jobbe i en bedrift som man oppfattar som verdifull i et større perspektiv.

Derimot havner en trygg og sikker sysselsettning relativt langt ned på listen. Det gjelder fremfor alt for sivilingeniører som er spesielt interessert i å ha en utfordrende og intellektuell stimulerende jobb.

Universum har også gjennomført en undersøkelse – Verdens mest attraktive arbeidsgivere – der omtrent 240 000 økonomi- og teknikk/IT-studenter fra toppuniversiteter i verdens 12 største økonomier har fått velge sin drømmearbeidsgiver.

Også den listen toppes av Google med IT-gigantene Microsoft og Apple hakk i hæl. I den undersøkelsen deltok ingen svenske studenter, men tross det, klarte både Ikea og Volvo havne nok så bra i rangeringen.

Her er topplisten over verdens mest attraktive arbeidsgivere blant verdens teknikk- og IT-studenter:

1. Google
2. Microsoft
3. Apple
4. BMW Group
5. GE
6. IBM
7. Intel
8. Sony
9. Siemens
10. Shell
….
28. Ikea
…..
46. Volvo Car Corporation

Kilde: Universum Global

Publisert 2016-08-01


De nyeste artiklene

Ta en spasertur om du vil bli smart
Kryssord, sudoku og sjakk er aktiviteter som trener vår hjerne, men den beste hjernegymnastikken er faktisk å være i fysisk aktivitet. På toppen av det hele motvirker det alt fra stress til sykemeldinger.
Skrevet 1. desember på Forside
Vær ikke så hard mot deg selv!
Den som har evnen til å ha medfølelse med seg selv, håndterer sine relasjoner bedre, er mer nysgjerrig og føler mer livsglede.
Skrevet 1. november på Forside
Vil du bli fremgangsrik? Test disse morgenrutinene
Hvordan du starter dagen kan ha stor betydning for hvor bra du presterer i yrkeslivet. Få inspirasjon av hvordan noen av verdens mest fremgangsrike personer legger opp sine morgener.
Skrevet 1. september på Forside
Kjenner du igjen varselsignalene?
Flere og flere ansatte føler seg presset. Studier viser at nesten hver tiende av alle fagfolk føler seg psykisk dårlig på grunn av jobben.
Skrevet 1. juli på Forside
Ingen vet hvor hardt du jobber
Selv om du føler deg som en flittig og dedikert medarbeider, er det langt fra sikkert at andre oppfatter deg som det.
Skrevet 1. juni på Forside
Annonse:
Jobbsafari jobbagent