Mot drømmejobben


Mot drömjobbet

Et innovativt, kreativt arbeidsmiljø og en utfordrende jobb, står høyest på ønskelisten når unge akademikere får velge arbeidsgivere.

Hedengren Media

Erik Larsson
Hedengren Media


Selskapet Universum gjennomfører kontinuerlig undersøkelser blant tusenvis unge økonomer, sivilingeniører og advokater. I den seneste svenske undersøkelsen, paraderer Google som en overlegen nummer en for sivilingeniører og økonomer.

Det er spesielt arbeidskulturen – som for eksempel kontor med spillerom, gratis mat og muligheten til sideprosjekt – som gjør at så mange oppfatter selskapet som spesielt kreativt og personalorientert. Andre populære selskap er Ikea, H&M og Spotify, mens unge advokater helst vil jobbe på stastministerens kontor eller UD.

I tillegg til å rangere forskjellige arbeidsgivere, fokuserer undersøkelsen også på å identifisere hvilke karrieremål som unge akademikere i første hånd setter opp. Det viser seg da at en bra sjef (en kompetent og støttende leder) og et kreativt arbeid er veldig viktig. Det samme gjelder muligheten til å få en balanse mellom privat- og yrkesliv og få jobbe i en bedrift som man oppfattar som verdifull i et større perspektiv.

Derimot havner en trygg og sikker sysselsettning relativt langt ned på listen. Det gjelder fremfor alt for sivilingeniører som er spesielt interessert i å ha en utfordrende og intellektuell stimulerende jobb.

Universum har også gjennomført en undersøkelse – Verdens mest attraktive arbeidsgivere – der omtrent 240 000 økonomi- og teknikk/IT-studenter fra toppuniversiteter i verdens 12 største økonomier har fått velge sin drømmearbeidsgiver.

Også den listen toppes av Google med IT-gigantene Microsoft og Apple hakk i hæl. I den undersøkelsen deltok ingen svenske studenter, men tross det, klarte både Ikea og Volvo havne nok så bra i rangeringen.

Her er topplisten over verdens mest attraktive arbeidsgivere blant verdens teknikk- og IT-studenter:

1. Google
2. Microsoft
3. Apple
4. BMW Group
5. GE
6. IBM
7. Intel
8. Sony
9. Siemens
10. Shell
….
28. Ikea
…..
46. Volvo Car Corporation

Kilde: Universum Global

Publisert 2016-08-01


Slik skriver du bedre jobbsøknader
Slik skriver du bedre jobbsøknader
For deg som ønsker den grunnleggende kunnskapn
Skrevet 1. oktober 2018 på Forside, Informasjonsteknologi, Ingeniør og teknikk, Ledelse og personale, Handel og service, Industri og håndverk, Salg og kommunikasjon, Undervisning, Kontor og økonomi, Sosial og helse, Øvrige stillinger
Ny geo-funksjon forbedrer jobbsøket ditt
Ny geo-funksjon forbedrer jobbsøket ditt
Du kanskje har tanker om hvor du ønsker å jobbe - det gjør de aller fleste når de søker ny jobb. Derfor har vi gjort det enklere for deg å søke jobb innenfor en bestemt radius – vanligvis fra bostedet ditt – med vår nye funksjon, radiussøk.
Skrevet 1. september 2018 på Forside
Slik fremstår du som motivert, godt forberedt og nærværende til jobbintervjuet
Slik fremstår du som motivert, godt forberedt og nærværende til jobbintervjuet
En undersøkelse viser at de tre sterkeste inntrykk du kan gi etter et jobbintervju er at du er motivert, godt forberedt og nærværende. Se her hvordan du gjør nettopp det.
Skrevet 1. juli 2018 på Forside, Informasjonsteknologi, Ingeniør og teknikk, Ledelse og personale, Handel og service, Industri og håndverk, Salg og kommunikasjon, Undervisning, Kontor og økonomi, Sosial og helse, Øvrige stillinger
Slik skriver du profilteksten til en CV som gir deg adgang til jobbintervju
Slik skriver du profilteksten til en CV som gir deg adgang til jobbintervju
Ifølge Rekrutteringsanalysen 2017 leser 80 prosent av arbeidsgiverne CV`en først og 83 prosent leser profilteksten i CV`en. Så hva skal du skrive for å bli lest og for å komme gjennom nåløyet? Les videre og få råd og tips til fagprofilteksten.
Skrevet 1. juni 2018 på Forside, Informasjonsteknologi, Ingeniør og teknikk, Ledelse og personale, Handel og service, Industri og håndverk, Salg og kommunikasjon, Undervisning, Kontor og økonomi, Sosial og helse, Øvrige stillinger
Annonse:
Cookies på Jobbsafari

Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og til å gjøre hjemmesiden mer brukervennlig. Det utplasseres informasjonskapsler fra Jobbsafari og fra samarbeidspartnerne våre. Klikker du videre på siden, aksepterer du at det utplasseres informasjonskapsler til disse formålene. Les mer her om vår bruk av informasjonskapsler, herunder hvordan du velger bort bruken av informasjonskapsler.