Mot drøm­me­job­ben

Et innovativt, kreativt arbeidsmiljø og en utfordrende jobb, står høyest på ønskelisten når unge akademikere får velge arbeidsgivere.

Selskapet Universum gjennomfører kontinuerlig undersøkelser blant tusenvis unge økonomer, sivilingeniører og advokater. I den seneste svenske undersøkelsen, paraderer Google som en overlegen nummer en for sivilingeniører og økonomer.

Det er spesielt arbeidskulturen – som for eksempel kontor med spillerom, gratis mat og muligheten til sideprosjekt – som gjør at så mange oppfatter selskapet som spesielt kreativt og personalorientert. Andre populære selskap er Ikea, H&M og Spotify, mens unge advokater helst vil jobbe på stastministerens kontor eller UD.

I tillegg til å rangere forskjellige arbeidsgivere, fokuserer undersøkelsen også på å identifisere hvilke karrieremål som unge akademikere i første hånd setter opp. Det viser seg da at en bra sjef (en kompetent og støttende leder) og et kreativt arbeid er veldig viktig. Det samme gjelder muligheten til å få en balanse mellom privat- og yrkesliv og få jobbe i en bedrift som man oppfattar som verdifull i et større perspektiv.

Derimot havner en trygg og sikker sysselsettning relativt langt ned på listen. Det gjelder fremfor alt for sivilingeniører som er spesielt interessert i å ha en utfordrende og intellektuell stimulerende jobb.

Universum har også gjennomført en undersøkelse – Verdens mest attraktive arbeidsgivere – der omtrent 240 000 økonomi- og teknikk/IT-studenter fra toppuniversiteter i verdens 12 største økonomier har fått velge sin drømmearbeidsgiver.

Også den listen toppes av Google med IT-gigantene Microsoft og Apple hakk i hæl. I den undersøkelsen deltok ingen svenske studenter, men tross det, klarte både Ikea og Volvo havne nok så bra i rangeringen.

Her er topplisten over verdens mest attraktive arbeidsgivere blant verdens teknikk- og IT-studenter:

1. Google
2. Microsoft
3. Apple
4. BMW Group
5. GE
6. IBM
7. Intel
8. Sony
9. Siemens
10. Shell
….
28. Ikea
…..
46. Volvo Car Corporation

Kilde: Universum Global