Noen jobber har bedre rykte enn andre, men ofte stemmer ikke bildet med virkeligheten. Av den grunn kårer det amerikanske karrierenettstedet CareerCast hvert år de 10 mest overvurderte yrkene, og i 2013 toppes listen av jobber i reklamebransjen.
- Reklamemann/-kvinne: Den harde konkurransen om kunder og oppdrag, og stresset som følger med, gjør reklamebransjen til en av de mest overvurderte karrierene du kan velge. Samtidig er bransjen presset, og det er ikke mange jobber å kjempe om.
- Kirurg: Det krever mange års utdanning og etterutdanning å bli en god kirurg, og samtidig utsettes du daglig for et høyere stressnivå enn i noe annet yrke.
- Børsmegler: Volatiliteten i markedet og den generelle ustabiliteten har gjort jobben som børsmegler både mindre attraktiv og mer stressende.
- Kommunikasjons-/presseansvarlig: Krevende brukere, kunder og medier tærer hardt på virksomhetens ansikt og stemme utad. Og i tillegg spytter universitetene hvert år ut flere og flere med kommunikasjonsutdanning på et allerede mettet arbeidsmarked.
- Bedriftsleder/toppleder: Beslutningene dine har innflytelse på stort sett alle aspekter av virksomheten, så alt blir gått etter i sømmene, og stress og ansvar går ofte hånd i hånd.
- Eventkoordinator: Du har eksamen hver gang du arrangerer et event, og du er ikke mer verd enn oppmøtet på forrige fest. Dessuten er lønnen generelt ikke særlig høy, og jobben er ofte spekket med vanskelige arbeidsbetingelser.
- Arkitekt: Boligmarkedets kollaps og en stagnerende utvikling i byggebransjen har kraftig begrenset arkitekters muligheter. I tillegg vil du ofte måtte slite med dårlig arbeidsmiljø, hvis du til slutt skulle være så heldig å få foten innenfor på en tegnestue.
- Pilot: Arbeider du som kommersiell pilot, har du en av de aller mest stressende jobbene, ifølge CareerCast. Samtidig er du underlagt masse regler og tilsyn samt et jobbmarked med dystre fremtidsutsikter.
- Advokat: I USA er det blitt vanskeligere for jurister å få jobb etter studiene. I Danmark er det en tilsvarende utvikling, og i 2012 var hver tredje jurist arbeidsledig ett år etter endt utdanning. I tillegg er virkeligheten som advokat ikke alltid like spennende som i amerikanske tv-serier.
- Dataprogrammerer: Flere amerikanske virksomheter sender nå programmeringsoppdragene til Asia, der prisen er lavere, noe som legger press på bransjen og de høyere lønningene i vestlige land.