Fra søp­pel­post til drøm­me­jobb: Den for­bed­re­de job­b­an­non­sen gjorde for­skjel­len

En bra jobbannonse får kandidatene å søke. Les her om hva som fikk en jobbsøker til å søke en jobb hun egentlig fant uinteressant.

En jobbannonse som er velformulert og som beskriver jobben bra, gjør all verdens forskjell. Den kan motivere de rette kandidatene til å søke og sortere bort de som ikke har kompetensen for jobben. Og det handler ikke bare om annonser til spesialister eller direktører, det gjelder alle typer stillinger.

Hjemmelaget annonse ga ingen søkere

Bedriften Christinas Guld & Sølv i Holbæk, hadde hatt denne annonsen online uten resultat. Tekst og kommunikasjon hos Jobnidex skrev om annonsen til denne annonsen som ga neste dobbelt så mange søkere. Blant disse var kandidaten Camilla Laursen. Hun så annonsen både første og andre gangen når den gikk online, men søkte først da hun leste den med ny tekst.

”Annonsen fanget ikke mitt interesse første gangen. Den burde ha vært formulert på en annen måte. Den nye annonsen var mye mer nøyaktig og overskuelig,” sier Camilla.

Konkrete forandringer ga stor psykologisk effekt

I den nye annonsen var det mer fokus på hvordan man utfører arebidet og teamet man var delaktig i. Og Tekst & Kommunikation styrte endelig unna de vanlige, klisjéeaktige formuleringene som sees i mange jobbannonser. Det gjorde forskjellen for Camilla.

”Det hørtes enormt tiltalende ut i den nye annonsen. Det var en blanding av et mer personlig og menneskelig budskap – det var ikke bare kaldt og korrekt. De virket også jordnære som om vi var på samme bølgelengde og at de har samme tanker om hvordan sakene skal være som jeg har – det var mennesker som jeg følte harmoni med,” sier Camilla.