Fra søppelpost til drømmejobb: Den forbedrede jobbannonsen gjorde forskjellenEn bra jobbannonse får kandidatene å søke. Les her om hva som fikk en jobbsøker til å søke en jobb hun egentlig fant uinteressant.

Helene Bonne
Jobindex


En jobbannonse som er velformulert og som beskriver jobben bra, gjør all verdens forskjell. Den kan motivere de rette kandidatene til å søke og sortere bort de som ikke har kompetensen for jobben. Og det handler ikke bare om annonser til spesialister eller direktører, det gjelder alle typer stillinger.

Hjemmelaget annonse ga ingen søkere

Bedriften Christinas Guld & Sølv i Holbæk, hadde hatt denne annonsen online uten resultat. Tekst og kommunikasjon hos Jobnidex skrev om annonsen til denne annonsen som ga neste dobbelt så mange søkere. Blant disse var kandidaten Camilla Laursen. Hun så annonsen både første og andre gangen når den gikk online, men søkte først da hun leste den med ny tekst.

”Annonsen fanget ikke mitt interesse første gangen. Den burde ha vært formulert på en annen måte. Den nye annonsen var mye mer nøyaktig og overskuelig,” sier Camilla.

Konkrete forandringer ga stor psykologisk effekt

I den nye annonsen var det mer fokus på hvordan man utfører arebidet og teamet man var delaktig i. Og Tekst & Kommunikation styrte endelig unna de vanlige, klisjéeaktige formuleringene som sees i mange jobbannonser. Det gjorde forskjellen for Camilla.

”Det hørtes enormt tiltalende ut i den nye annonsen. Det var en blanding av et mer personlig og menneskelig budskap – det var ikke bare kaldt og korrekt. De virket også jordnære som om vi var på samme bølgelengde og at de har samme tanker om hvordan sakene skal være som jeg har – det var mennesker som jeg følte harmoni med,” sier Camilla.

Publisert 2016-05-01


De nyeste artiklene

12 kjappe tips
12 kjappe tips til deg som søker jobb
Å søke jobb er en prosess som tar tid og det er lett å miste motivasjonen underveis, spesielt dersom du får avslag på avslag.
Skrevet 1. januar på Forside
drømmejobben
Slik kaprer du drømmejobben
Å søke jobb er en tidkrevende og anstrengende prosess. Det gjelder å finne ut hvordan man skal skille seg fra andre søkere, hvordan man skal presentere seg på best mulig måte og hva man har å bidra med.
Skrevet 26. oktober 2017 på Forside
5 grunner til å søke jobber i utlandet
Vurderer du å se etter jobber utenfor Norges grenser, men sliter med den velkjente usikkerheten? Her har du fem grunner til hvorfor du bør gi slipp på nølingen og gripe muligheten når den byr seg.
Skrevet 1. mars 2017 på Forside
Regn med nye karriereveier i fremtiden
Bedrifter må forbedre overvåking av eksterne faktorer og fremtidige trender for å kunne rekruttere medarbeidere som er rustet for morgendagens utfordringer.
Skrevet 1. februar 2017 på Forside
Slik taler jobbannonsen til deg
De fleste jobbannonser ligner hverandre, men her er et par eksempler på annonser som går nye og andre alternative veier for å få deg til søke jobben.
Skrevet 1. januar 2017 på Forside
Annonse: