5 grunner til å søke jobber i utlandetVurderer du å se etter jobber utenfor Norges grenser, men sliter med den velkjente usikkerheten? Her har du fem grunner til hvorfor du bør gi slipp på nølingen og gripe muligheten når den byr seg.

Mads Bukholt
CupoNation


1. Spesialkompetanse

Tør du å ta turen utenfor Norges grenser, åpner det seg bokstavelig talt en helt ny verden med tanke på jobbmuligheter. Står det i stillingsutlysningen at man spesifikt har behov for en person med norsk som morsmål? Da betyr det at du i kraft av språket ditt alene sitter på en spesialkompetanse utenlandske selskaper ofte kan ha vanskeligheter med å finne. Av naturlige årsaker er det færre kvalifiserte personer som kjemper om en slik stilling i for eksempel Tyskland enn det du finner i Norge, noe som igjen betyr at du har et enormt fortrinn i søknadsbunken.

2. Arbeidskultur

Den norske arbeidskulturen har mange positive sider ved seg, men som på alle andre områder i livet er det en stor fordel å hente inspirasjon annetsteds fra. Vi har alle noe å lære av hverandre, og arbeid i utlandet vil gi deg svært verdifull erfaring for hvordan du kan utvikle både deg selv og karrieren din videre. Du vil med stor sannsynlighet også kunne inspirere til å implementere norske tradisjoner på din nye arbeidsplass, uavhengig av hvor veien tar deg.

3. Nettverk

Nettverksbygging har alltid vært viktig, men i dag, der man drukner i LinkedIn-forespørsler og fellesmailer, er det av større betydning enn noen gang å ha reelle kontakter. Folk du har møtt ansikt til ansikt og som har et forhold til hvem du faktisk er som person. Det samme gjelder selvsagt den andre veien også. Velger du å ta en jobb i utlandet, tar du ikke bare med deg et nytt og spennende kontaktnettverk for arbeidsgiveren din, du vil også kunne opparbeide deg et lignende nettverk hvis du velger å returnere til Norge på et senere tidspunkt.

4. Opplevelser

En jobb i utlandet handler om mer enn bare selve arbeidet du blir hentet for å utføre. Det handler også om å bli kjent med et nytt land, et nytt språk og en ny kultur på privaten. For den eventyrlystne vil dette være en perfekt mulighet til å kombinere karriere og opplevelse. Har selskapet mange unge ansatte, vil det også svært ofte være en innarbeidet kultur der man finner på forskjellige aktiviteter sammen utenfor arbeidstiden, det være seg restaurantbesøk, kulturopplevelser eller fjellklatring. Uansett vil man uavhengig av alder komme til en arbeidsplass og et land som byr på mange positive opplevelser. Kort forklart: Det sosiale aspektet er noe du hverken bør eller skal være nervøs for.

5. Cv-tyngde

Ingen sier at du drar til utlandet for å bli værende for godt. Hvem vet… Plutselig har du jobbet 10 år i et annet land, og dermed gjort det til ditt eget, men mange velger også å snu skuta mot gamlelandet på et eller annet tidspunkt. Om du har jobbet to eller seks år utenlands er uvesentlig: Den dagen du melder deg til tjeneste på det norske arbeidsmarkedet igjen stiller du med et solid fortrinn på cv'en, lik det du hadde da turen gikk utenlands. Cv'en din viser at du gikk på der andre stoppet. Du turte å ta steget inn i en ny og annerledes arbeidshverdag. Dette gir potensielle arbeidsgivere et inntrykk at du ikke er redd for utfordringer, og at de i deg får en kollega som bringer interessante og effektive perspektiver med seg inn i bedriften.

Publisert 2017-03-01


Slik skriver du bedre jobbsøknader
Slik skriver du bedre jobbsøknader
For deg som ønsker den grunnleggende kunnskapn
Skrevet 1. oktober 2018 på Forside, Informasjonsteknologi, Ingeniør og teknikk, Ledelse og personale, Handel og service, Industri og håndverk, Salg og kommunikasjon, Undervisning, Kontor og økonomi, Sosial og helse, Øvrige stillinger
Ny geo-funksjon forbedrer jobbsøket ditt
Ny geo-funksjon forbedrer jobbsøket ditt
Du kanskje har tanker om hvor du ønsker å jobbe - det gjør de aller fleste når de søker ny jobb. Derfor har vi gjort det enklere for deg å søke jobb innenfor en bestemt radius – vanligvis fra bostedet ditt – med vår nye funksjon, radiussøk.
Skrevet 1. september 2018 på Forside
Slik fremstår du som motivert, godt forberedt og nærværende til jobbintervjuet
Slik fremstår du som motivert, godt forberedt og nærværende til jobbintervjuet
En undersøkelse viser at de tre sterkeste inntrykk du kan gi etter et jobbintervju er at du er motivert, godt forberedt og nærværende. Se her hvordan du gjør nettopp det.
Skrevet 1. juli 2018 på Forside, Informasjonsteknologi, Ingeniør og teknikk, Ledelse og personale, Handel og service, Industri og håndverk, Salg og kommunikasjon, Undervisning, Kontor og økonomi, Sosial og helse, Øvrige stillinger
Slik skriver du profilteksten til en CV som gir deg adgang til jobbintervju
Slik skriver du profilteksten til en CV som gir deg adgang til jobbintervju
Ifølge Rekrutteringsanalysen 2017 leser 80 prosent av arbeidsgiverne CV`en først og 83 prosent leser profilteksten i CV`en. Så hva skal du skrive for å bli lest og for å komme gjennom nåløyet? Les videre og få råd og tips til fagprofilteksten.
Skrevet 1. juni 2018 på Forside, Informasjonsteknologi, Ingeniør og teknikk, Ledelse og personale, Handel og service, Industri og håndverk, Salg og kommunikasjon, Undervisning, Kontor og økonomi, Sosial og helse, Øvrige stillinger
Annonse:
Cookies på Jobbsafari

Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og til å gjøre hjemmesiden mer brukervennlig. Det utplasseres informasjonskapsler fra Jobbsafari og fra samarbeidspartnerne våre. Klikker du videre på siden, aksepterer du at det utplasseres informasjonskapsler til disse formålene. Les mer her om vår bruk av informasjonskapsler, herunder hvordan du velger bort bruken av informasjonskapsler. Du kan alltid trekke tilbake samtykke ved å slette informasjonskapsler.