Dette bør du si under in­ter­vju­et

Det er ting som forblir usagt; for eksempel hva arbeidsgiveren ønsker du skal si eller signalisere i intervjuet. Er du nysgjerrig?

Arbeidsgiveren er gjerne stille og lytter, men han eller hun sitter kanskje å tenker på hvilke råd du burde ha fått før du kom inn i rommet. Ifølge Jeff Haden, som er ghostwriter og foredragsholder i USA, er det ni ting som arbeidsgiveren skulle ønske at han eller henne kunne fortelle alle kandidatene før de gikk inn til intervjuet, ifølge Inc.com:

1. Du må være en jeg liker å være sammen med.

Det er kanskje åpenbart, men det er også helt avgjørende. Jeg vil jobbe med mennesker jeg liker og som liker meg også. Derfor vil jeg gjerne at du smiler, har øyekontakt med meg og er entusiastisk. Det kan godt være du har gode kvalifikasjoner men dersom jeg ikke tror det vil være gøy å jobbe sammen med deg så vil jeg sannsynligvis ikke ansette deg.

2. Ikke si at du vil ha jobben med en gang

Jeg vil selvsagt at du ønsker jobben, men ikke før du vet hva jobben innebærer. Kanskje ønsker jeg at du skal jobbe 60 timer i uken eller reise 80 prosent av tiden, eller kanskje du må henvise til noen som har mindre erfaring en deg, så du kan ikke vite om du vil ha jobben før du vet mest mulig om den.

3. Du må skille deg ut

Når jeg diskuterer potensielle kandidater med personalet så beskriver jeg noen kandidater som "fyren med den merkelige mappen av rustfritt stål" eller "kvinnen som elsker stafett" Kort sagt, det kan være jeg husker deg etter "krokene" - om de er attraktive eller ikke så bruk de til din fordel. Kroken kan være antrekket ditt, interesser eller uvanlig informasjon om oppveksten eller karriereren. En enda bedre krok kan være å fortelle om et prosjekt du fullførte før tiden eller større salg du har gjort.

4. Du må ikke være negativ

Jeg kan ikke huske alt du sier men jeg vil huske små biter og stykker - spesielt negative - som kandidater som klager over tidligere arbeidsgivere, kolleger eller kunder. Husk, jeg er fullt klar over at dette er en første date så jeg vet at jeg får den beste versjonen av "deg". Hvis du allerede klager og syter under intervjuet så vil du nok ikke være god å ha som ansatt etter et par måneder.

5. Du må stille mange spørsmål om ting som betyr noe for deg.

Jeg må vite om jeg skal ansette deg, men like viktig er det for meg å vite om du synes denne jobben er riktig for deg. Derfor vil jeg at du skal spør masse om: Hvordan du vil bli evaluert, hva jeg forventer av deg, osv. Du vil vite hva som gjør arbeidet meningsfyllt for deg - det gjør ikke jeg - og du kan ikke finne ut om stillingen passer for deg uten å stille spørsmål.

6. Spørsmålene må handle om arbeidet

Jeg et godt at du ønsker å ha en positiv balanse mellom jobb og fritid, men ikke spør om ferie eller om det er greit å ta en ekstra halv time til lunsj i byen og heller være en halv time ekstra på slutte av dagen. La oss først finne ut om du er rette person for jobben så kan vi snakke om det andre senere.

7. Jeg elsker hvis du har med deg et "prosjekt"

Jeg forventer at du har undersøkt virksomheten min. For å virkelig imponere meg kan du bruke undersøkelsene dine til å beskrive hvordan dine ferdigheter kan brukes i denne sammenhengen. Husk hvordan jeg vil se på det: Jeg må betale lønnen din fra dag en, så jeg ville virkelig ha satt pris på å fått en avkastning på investeringen min fra første dag.

8. Til sist skal du spørre om du kan få jobben - og jeg vil vite hvorfor du vil ha den

I slutten av intervjuet bør du ha en god idé om du vil ha jobben. Dersom du trenger mer informasjon må du si det og finne utav hva du mangler for å ta en beslutning. Dersom du ikke trenger mer informasjon, så gjør det gode selgere gjør: Spør meg om å få jobben. Jeg liker at du spør. Jeg vil gjerne at du ønsker jobben, men jeg vil også vite hvorfor du vil ha den: Så fortell meg hvorfor.

9. Du må følge opp - spesielt hvis du mener det

Alle arbeidsgivere vil gjerne ha en kort oppsummering eller i det minste en tilbakemelding på at du satte pris på møtet og gjerne svarer på andre spørsmål dersom jeg har det. Dette gir meg et høflig inntrykk, men det er ikke sikkert at "høflig" er nok til å skille deg fra de andre kandidatene. Jeg setter veldig pris på - og dette er noe jeg husker - hvis du følger opp med noe som vi har snakket om. Kanskje har vi snakket om kvalitet og du sier at du vil sende meg en kvalitets-sjekkliste du har utviklet som kan brukes i virksomheten min. Jo mer du lyttet til samtalen vår, jo lettere er det å følge opp på en naturlig måte. Husk: Vi er i ferd med å innlede et forhold - og selv de mest profesjonelle forhold er basert basert på ekte samspill.