Dersom din CV ikke er interessant, er det 50/50 sjanse for at din søknad blir lest


Dersom din CV ikke er interessant, er det 50/50 sjanse for at din søknad blir lest

Det er ikke sikkert at du kan skrive deg til jobben dersom du ikke har kompetansen i orden. Faktisk er det kun 49 prosents sjanse for at søknaden din blir lest hvis du ikke har tilstrekkelig kompetanse.

Helene Bonne
Senior tekstforfatter, Jobindex


Nye tall fra Ballisager viser at kun halvparten av arbeidsgiverne leser din søknad hvis ikke CV`en din er interessant. Derfor skal du ha en heldig dag dersom du ikke har kompetansen din vist på papiret og samtidig ønsker at din søknad skal bli lest.

2 minutter og 3 sekunder

Virksomheter bruker normalt ikke lang tid på din CV. Gjennomsnittlig bruker de 2 minutter og 3 sekunder på å se gjennom CV`en din ved første gjennomgang.

Hvor lang tid bruker du normalt på å lese CV`en i første omgang?
Jeg leser ikke CV`en i første omgang
2 %
0-1 minut
16 %
1-2 minutter
41 %
2-3 minutter
26 %
3-5 minutter
12 %
5 minutter eller mer
2 %
Kilde: Rekrutteringsanalysen 2017, Ballisager

Husk profilteksten!

I den samme gruppe ledere fortalte 83 prosent at de normalt leser fagprofilteksten/resyméet i en CV.

Er du enig i følgende utsagn om din første gjennomlesning av kandidatenes CV og søknad?
Total
Små
private
Store
private
Offentlige
Jeg leser normalt CV’en først
80 %
78 %
86 %
75 %
Jeg leser normalt ikke søknaden hvis ikke CV’en er interessant
49 %
42 %
56 %
46 %
Jeg leser normalt profilteksten/resyméet i CV’en
83 %
82 %
86 %
81 %
Kilde: Rekrutteringsanalysen 2017, Ballisager

Et godt råd er derfor å starte med å se igjennom din CV og tilpasse den – før du skriver søknaden din. Start med å skrive en knivskarp fagprofiltekst til CV’en din.

Ifølge rekrutteringskonsulent i Jobindex, Sofie Vedtofte, som har sett gjennom tusenvis av CV’er, bør fagprofilteksten være siktet inn mot hver enkel jobb.

«Den skal være meget direkte. Det duger ikke med en vanlig tekst i en CV som i seg selv også er vanlig», sier Sofie.

Målrett CV og søknad - hver gang

Du har sikkert hørt det før, men sikt både din CV og din søknad inn mot hver enkel jobb. Tallene viser at det øker dine muligheter til å komme videre i rekrutteringsprosessen.

«En god profiltekst inneholder motivasjonen for den aktuelle stillingen og hvilken erfaring kandidaten vil bruke for å komme i betraktning i denne jobben», sier Sofie.

«Jeg vil gjøres nysgjerrig. Den kandidaten som har tenkt over hvor hans eller hennes erfaring passer inn i jobben, er interessant. Utfylles med 3, men maksimalt 5 linjer», sier Sofie.

Publisert 2018-08-01


Slik skriver du bedre jobbsøknader
Slik skriver du bedre jobbsøknader
For deg som ønsker den grunnleggende kunnskapn
Skrevet 1. oktober 2018 på Forside, Informasjonsteknologi, Ingeniør og teknikk, Ledelse og personale, Handel og service, Industri og håndverk, Salg og kommunikasjon, Undervisning, Kontor og økonomi, Sosial og helse, Øvrige stillinger
5 tips til lønnsforhandlingen
5 tips til lønnsforhandlingen
Still deg på den andre siden av forhandlingsbordet og få 5 tips til lønnsforhandlinger fra en leder som har forhandlet lønn mer enn 250 ganger.
Skrevet 1. september 2018 på Informasjonsteknologi, Ingeniør og teknikk, Ledelse og personale, Handel og service, Industri og håndverk, Salg og kommunikasjon, Undervisning, Kontor og økonomi, Sosial og helse, Øvrige stillinger
Slik fremstår du som motivert, godt forberedt og nærværende til jobbintervjuet
Slik fremstår du som motivert, godt forberedt og nærværende til jobbintervjuet
En undersøkelse viser at de tre sterkeste inntrykk du kan gi etter et jobbintervju er at du er motivert, godt forberedt og nærværende. Se her hvordan du gjør nettopp det.
Skrevet 1. juli 2018 på Forside, Informasjonsteknologi, Ingeniør og teknikk, Ledelse og personale, Handel og service, Industri og håndverk, Salg og kommunikasjon, Undervisning, Kontor og økonomi, Sosial og helse, Øvrige stillinger
Slik skriver du profilteksten til en CV som gir deg adgang til jobbintervju
Slik skriver du profilteksten til en CV som gir deg adgang til jobbintervju
Ifølge Rekrutteringsanalysen 2017 leser 80 prosent av arbeidsgiverne CV`en først og 83 prosent leser profilteksten i CV`en. Så hva skal du skrive for å bli lest og for å komme gjennom nåløyet? Les videre og få råd og tips til fagprofilteksten.
Skrevet 1. juni 2018 på Forside, Informasjonsteknologi, Ingeniør og teknikk, Ledelse og personale, Handel og service, Industri og håndverk, Salg og kommunikasjon, Undervisning, Kontor og økonomi, Sosial og helse, Øvrige stillinger
Annonse:
Cookies på Jobbsafari

Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og til å gjøre hjemmesiden mer brukervennlig. Det utplasseres informasjonskapsler fra Jobbsafari og fra samarbeidspartnerne våre. Klikker du videre på siden, aksepterer du at det utplasseres informasjonskapsler til disse formålene. Les mer her om vår bruk av informasjonskapsler, herunder hvordan du velger bort bruken av informasjonskapsler. Du kan alltid trekke tilbake samtykke ved å slette informasjonskapsler.