Dersom din CV ikke er interessant, er det 50/50 sjanse for at din søknad blir lest


Dersom din CV ikke er interessant, er det 50/50 sjanse for at din søknad blir lest

Det er ikke sikkert at du kan skrive deg til jobben dersom du ikke har kompetansen i orden. Faktisk er det kun 49 prosents sjanse for at søknaden din blir lest hvis du ikke har tilstrekkelig kompetanse.

Helene Bonne
Senior tekstforfatter, Jobindex


Nye tall fra Ballisager viser at kun halvparten av arbeidsgiverne leser din søknad hvis ikke CV`en din er interessant. Derfor skal du ha en heldig dag dersom du ikke har kompetansen din vist på papiret og samtidig ønsker at din søknad skal bli lest.

2 minutter og 3 sekunder

Virksomheter bruker normalt ikke lang tid på din CV. Gjennomsnittlig bruker de 2 minutter og 3 sekunder på å se gjennom CV`en din ved første gjennomgang.

Hvor lang tid bruker du normalt på å lese CV`en i første omgang?
Jeg leser ikke CV`en i første omgang
2 %
0-1 minut
16 %
1-2 minutter
41 %
2-3 minutter
26 %
3-5 minutter
12 %
5 minutter eller mer
2 %
Kilde: Rekrutteringsanalysen 2017, Ballisager

Husk profilteksten!

I den samme gruppe ledere fortalte 83 prosent at de normalt leser fagprofilteksten/resyméet i en CV.

Er du enig i følgende utsagn om din første gjennomlesning av kandidatenes CV og søknad?
Total
Små
private
Store
private
Offentlige
Jeg leser normalt CV’en først
80 %
78 %
86 %
75 %
Jeg leser normalt ikke søknaden hvis ikke CV’en er interessant
49 %
42 %
56 %
46 %
Jeg leser normalt profilteksten/resyméet i CV’en
83 %
82 %
86 %
81 %
Kilde: Rekrutteringsanalysen 2017, Ballisager

Et godt råd er derfor å starte med å se igjennom din CV og tilpasse den – før du skriver søknaden din. Start med å skrive en knivskarp fagprofiltekst til CV’en din.

Ifølge rekrutteringskonsulent i Jobindex, Sofie Vedtofte, som har sett gjennom tusenvis av CV’er, bør fagprofilteksten være siktet inn mot hver enkel jobb.

«Den skal være meget direkte. Det duger ikke med en vanlig tekst i en CV som i seg selv også er vanlig», sier Sofie.

Målrett CV og søknad - hver gang

Du har sikkert hørt det før, men sikt både din CV og din søknad inn mot hver enkel jobb. Tallene viser at det øker dine muligheter til å komme videre i rekrutteringsprosessen.

«En god profiltekst inneholder motivasjonen for den aktuelle stillingen og hvilken erfaring kandidaten vil bruke for å komme i betraktning i denne jobben», sier Sofie.

«Jeg vil gjøres nysgjerrig. Den kandidaten som har tenkt over hvor hans eller hennes erfaring passer inn i jobben, er interessant. Utfylles med 3, men maksimalt 5 linjer», sier Sofie.

Publisert 2018-08-01


De nyeste artiklene

Slik fremstår du som motivert, godt forberedt og nærværende til jobbintervjuet
Slik fremstår du som motivert, godt forberedt og nærværende til jobbintervjuet
En undersøkelse viser at de tre sterkeste inntrykk du kan gi etter et jobbintervju er at du er motivert, godt forberedt og nærværende. Se her hvordan du gjør nettopp det.
Skrevet 1. juli på Forside, Informasjonsteknologi, Ingeniør og teknikk, Ledelse og personale, Handel og service, Industri og håndverk, Salg og kommunikasjon, Undervisning, Kontor og økonomi, Sosial og helse, Øvrige stillinger
Slik skriver du profilteksten til en CV som gir deg adgang til jobbintervju
Slik skriver du profilteksten til en CV som gir deg adgang til jobbintervju
Ifølge Rekrutteringsanalysen 2017 leser 80 prosent av arbeidsgiverne CV`en først og 83 prosent leser profilteksten i CV`en. Så hva skal du skrive for å bli lest og for å komme gjennom nåløyet? Les videre og få råd og tips til fagprofilteksten.
Skrevet 1. juni på Forside, Informasjonsteknologi, Ingeniør og teknikk, Ledelse og personale, Handel og service, Industri og håndverk, Salg og kommunikasjon, Undervisning, Kontor og økonomi, Sosial og helse, Øvrige stillinger
Nyutdannet og på utikk etter en jobb?
Nyutdannet og på utikk etter en jobb? Se her først
Å være nyutdannet uten noe særlig arbeidserfaring kan være vanskelig i en jobbsøkerprosess. Ikke bare verdsettes praktisk erfaring over studier, det er også viktig å ha noe å referere til under intervjurundene.
Skrevet 1. februar på Forside
12 kjappe tips
12 kjappe tips til deg som søker jobb
Å søke jobb er en prosess som tar tid og det er lett å miste motivasjonen underveis, spesielt dersom du får avslag på avslag.
Skrevet 1. januar på Forside
drømmejobben
Slik kaprer du drømmejobben
Å søke jobb er en tidkrevende og anstrengende prosess. Det gjelder å finne ut hvordan man skal skille seg fra andre søkere, hvordan man skal presentere seg på best mulig måte og hva man har å bidra med.
Skrevet 26. oktober 2017 på Forside
Annonse:
Cookies på Jobbsafari

Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og til å gjøre hjemmesiden mer brukervennlig. Det utplasseres informasjonskapsler fra Jobbsafari og fra samarbeidspartnerne våre. Klikker du videre på siden, aksepterer du at det utplasseres informasjonskapsler til disse formålene. Les mer her om vår bruk av informasjonskapsler, herunder hvordan du velger bort bruken av informasjonskapsler.