Ta kontroll over din arbeidssituasjonI møter hele dagen og fullt opp med ubesvarte E-post – kjenner du igjen deg? Når arbeidsdagen vesentlig handler om å få utført det mest akutte, er det på høy tid å se over sin arbeidssituasjon og etablere holdbare rutiner. Her er et par tips:


Caroline Murray Carlsson


En ball i luften

Mange av oss kjenner at vi må holde alldeles for mange saker i hodet samtidig. Det koster energi og leder ofte til at man mister oversikten. Resultatet blir stress. Da gjelder det å fokusere og tenke på en ting om gangen, og det krever i sin tur en metode for å legge arbeidsoppgaver som bare sluker unødig energi til side.

Prioritere mer

En bra måte å unngå stress, er å prioritere. Evaluer hver arbeidsoppgave- er den viktig for bedriften eller for deg selv? Må den gjennomføres for at du skal nå dine mål? Hva skjer om du ikke gjør den akkurat nå? Haster det så mye som du tror? Med å stille disse typer av spørsmål, får du en bedre struktur på arbeidet og du oppdager kanskje at noen arbeidsoppgaver egentlig ikke er så viktige som de virket å være i begynnelsen, og tvert om.

Se målet

Viktig for prioriteringsprosessen og for å ta riktig avgjørelse, er å sette opp tydelige mål. Da kommer du ikke like lett bli styrt av andres ønskemål. Men det rekker ikke bare å ha tydelige mål – de skal også være spennende og utfordrende. Først da blir de den drivkraft som er nødvendig for at det skal være utviklende.

Påkobling og avkobling

Det finnes selvfølgelig store fordeler med å være iherdig i jobben, men også risikoer. For å kunne fokusere og kunne gjøre overordnede valg av oppgaver, må man også legge inn perioder som man kobler av. Ellers kan iherdigheten lede till avhengighet som igjen leder til stress og frustrasjon.

Glem ikke å pause

Det finnes flere undersøkelser som viser en kobling mellom kaffepauser og effektivitet på jobben. Kaffepausen åpner opp for en mer hyggelig stemning og mer fornøyde ansatte. Men det er også en utmerket mulighet til å prate om saker som påvirker jobben- noe man sjelden ellers får en mulighet å gjøre.

Publisert 2016-02-01


De nyeste artiklene

Nyutdannet og på utikk etter en jobb?
Nyutdannet og på utikk etter en jobb? Se her først
Å være nyutdannet uten noe særlig arbeidserfaring kan være vanskelig i en jobbsøkerprosess. Ikke bare verdsettes praktisk erfaring over studier, det er også viktig å ha noe å referere til under intervjurundene.
Skrevet 1. februar på Forside
12 kjappe tips
12 kjappe tips til deg som søker jobb
Å søke jobb er en prosess som tar tid og det er lett å miste motivasjonen underveis, spesielt dersom du får avslag på avslag.
Skrevet 1. januar på Forside
drømmejobben
Slik kaprer du drømmejobben
Å søke jobb er en tidkrevende og anstrengende prosess. Det gjelder å finne ut hvordan man skal skille seg fra andre søkere, hvordan man skal presentere seg på best mulig måte og hva man har å bidra med.
Skrevet 26. oktober 2017 på Forside
5 grunner til å søke jobber i utlandet
Vurderer du å se etter jobber utenfor Norges grenser, men sliter med den velkjente usikkerheten? Her har du fem grunner til hvorfor du bør gi slipp på nølingen og gripe muligheten når den byr seg.
Skrevet 1. mars 2017 på Forside
Regn med nye karriereveier i fremtiden
Bedrifter må forbedre overvåking av eksterne faktorer og fremtidige trender for å kunne rekruttere medarbeidere som er rustet for morgendagens utfordringer.
Skrevet 1. februar 2017 på Forside
Annonse:
Cookies på Jobbsafari

Vi bruker informasjonskapsler til statistikk og til å gjøre hjemmesiden mer brukervennlig. Det utplasseres informasjonskapsler fra Jobbsafari og fra samarbeidspartnerne våre. Klikker du videre på siden, aksepterer du at det utplasseres informasjonskapsler til disse formålene. Les mer her om vår bruk av informasjonskapsler, herunder hvordan du velger bort bruken av informasjonskapsler.